Liceul Teologic „Nicolae Steinhardt“ din Satu Mare a împlinit un deceniu de existență

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a fost prezent marţi, 13 septembrie 2016, la aniversarea a zece ani de la înființarea Liceului Teologic Nicolae Steinhardt din Satu Mare, notează site-ul oficial la Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

La festivitatea intitulată 10 ani de nota 10, au luat parte directori de instituţii din Satu Mare, de licee şi şcoli generale, membrii ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, precum și alți invitaţi.

Cei prezenți au viziont un film documentar, în care s-a făcut o trecere în revistă a celor 10 ani de activitate.

La momentul muzical al sărbătorii, copiii din clasa a II-a au interpretat un potpuriu de cântece populare, aceștia fiind îmbrăcaţi în costume de Codru. Cântece din zonă a interpretat şi solistul Petrică Mureşan.

În continuare, 10 absolvenţi, câte unul din fiecare an, au fost premiaţi de conducerea liceului. Printre aceștia s-au numărat elevi care au făcut cinste liceului, şefi de promoţie şi olimpici premiaţi la concursurile naţionale.

Părintele Gabriel Groza, directorului liceului, a oferit Placheta Aniversară pentru cei care au contribuit la susţinerea învăţământului teologic ortodox sătmărean. Primii care au primit această distincție au fost Înaltpresfinţitului Părinte Arhiepiscop  Justinian, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

În cuvântul său, inspectorul general şcolar Călin Durla a apreciat activitatea liceului în cei 10 ani.

La final, Arhiereul Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului a binecuvântat elevii și cadrele didactice de la Liceul Nicolae Steinhardt din Satu Mare. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe toţi, cadre didactice şi elevi, să reprezinte cu cinste învăţământul teologic în această zonă a Episcopiei.

***

Scoala de teologie sătmăreană are în prezent un număr total de 586 de elevi.

Comentarii Facebook


Știri recente