Liceul Pedagogic Ortodox Anastasia Popescu organizează un concurs artistic pentru copii cu tema „Familia”

Copiii care au diverse talente artistice pot înscrie lucrări și interpretări proprii la un concurs cu tema „Familia” inițiat de Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București. Tema a fost aleasă pentru a fi în concordanță cu Anul omagial al pastorației părinților și copiilor în Biserica Ortodoxă Română.

Concursul, aflat anul acesta la prima ediție, se intitulează „Triatlonul Artelor” și este deschis gratuit tuturor copiilor cu vârste între 5 și 17 ani.

„Poate nu întâmplător, încercările prin care trecem cu toții de câteva luni ne-au oferit ocazia de a reașeza familia la locul meritat, în centrul preocupărilor noastre”, scriu organizatorii pe site. „Mai apropiați sufletește ca oricând, chiar și acolo unde restricțiile și măsurile de prevenție ne-au ținut fizic la distanță, am regăsit forța și echilibrul izvorâte din dragostea și grija împărtășite cu cei dragi”.

Organizatorii atrag atenția că lucrările în care se va detecta intervenția unui adult vor fi descalificate, pentru că demersul reprezintă și o invitație către adulți de a privi familia „prin ochii și sufletul copiilor”. În acest scop, lucrările premiate vor face obiectul unei expoziții virtuale și vor putea fi audiate într-o secțiune creată special pe site-ul Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”.

În concurs pot fi înscrise:

  • fotografii la rezoluție înaltă ale unor lucrări de artă plastică (pictură, desen, colaj) de orice mărime și realizate pe orice tip de suport (eventual însoțite de fotografii sau filmări din timpul procesului de realizare);
  • texte originale (eseu, proză, poezie) – salvate ca *pdf sau scrise de mână și fotografiate;
  • interpretări vocale sau instrumentale, recitări, monologuri de teatru (sub formă de înregistrări audio-video de maximum 5 minute).

Toți copiii vor primi diplome de participare. Se vor acorda premii și mențiuni pentru categoriile de vârstă: 5-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani, 13- 15 ani, 16-17 ani. Juriul, format din profesori și colaboratori ai liceului, va putea acorda și câte un premiu special pentru fiecare categorie, precum și TROFEUL FESTIVALULUI CONCURSULUI.

Înscrierile se fac, până în data de 5 iunie 2020, pe adresa [email protected]. Mai multe informații aici și aici. Pentru alte detalii, puteți scrie la [email protected] sau suna la numărul de telefon 0722 805 777.

Foto: Facebook / Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”

Comentarii Facebook


Știri recente