„Liber este omul care nu e dominat de păcat” – Mitropolitul Teofan la Mănăstirea Tarcău

„Sfinții pe care îi prăznuim astăzi sunt cei care au devenit oameni liberi, căci liber este omul care nu este dominat de păcat”, a spus Mitropolitul Teofan în Duminica Tuturor Sfinților la Mănăstirea Tarcău.

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei s-a aflat duminică, 3 iunie 2018, la Tarcău pentru a resfinți biserica veche de lemn (1833) a așezământului nemțean care a fost supusă unor ample lucrări de restaurare, informează Doxologia.

După târnosirea bisericii cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” a fost oficiată Sfânta Liturghie.

În predica rostită după citirea textului evanghelic, Părintele Mitropolit a subliniat faptul că „sfinții sunt cei care, prin taina smereniei lor, nu doresc să-l domine pe celălalt”.

„Pentru ei, celălalt este raiul. Oamenii mândri doresc să-i domine pe ceilalți pentru că celălalt, în perspectiva lor, este iadul. Sfinții pe care îi prăznuim astăzi sunt cei care au devenit oameni liberi, căci liber este omul care nu este dominat de păcat și care, prin pocăință, îndepărtează sclavia răului și domină pornirile păcătoase”, le-a spus ierarhul credincioșilor prezenți.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea desfășurată,  ieromonahul Grigorie Ruxandu, starețul Mănăstirii Tarcău, a fost hirotesit protosinghel.

Foto credit: Adrian Sârbu / Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente