Lecţie despre Ortodoxie la parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Roma

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, în ziua de 13 ianuarie 2015, Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci” din Roma a primit vizita unui grup de elevi ai LiceuluiGesù-Mariadin Roma, grup care, împreună cu profesoara lor de Religie, a venit să cunoască ortodoxia la ea acasă, potrivit episcopia-italiei.it

Întâlnirea face parte dintr-un proiect mai amplu, numit ”Luoghi comuni, luoghi in comune”, promovat de Fundaţia ”Centro Astalli” în colaborare cu CRS-Caritas di Roma. Acest proiect își propune să faciliteze elevilor din școlile romane vizitarea locașurilor de cult aparţinând diferitelor religii prezente în Italia, dar și să informeze și sensibilizeze generaţia tânără in legătură cu fenomenul integrării copiilor care vin din culturi diferite.

Elevii italieni, care deja făcuseră o lucrare de cercetare despre ortodoxie în cadrul orei de religie, au avut acum ocazia să admire interiorul bisericii, minunata catapeteasmă, multitudinea de icoane, diferitele obiecte de cult, toate trezindu-le interesul și suscitându-le numeroase întrebări.

Prezentarea a fost susţinută de către diaconiţa Florica Zavate de la Parohia „Sfântul Alexie, omul lui Dumnezeu” din Roma-Torre Spaccata, delegata Episcopiei Italiei în relaţia cu Fundaţia „Centro Astalli”. Doamna diaconiţă a răspuns întrebărilor elevilor împreună cu părintele paroh Ciprian Baltag de la Parohia „Înălţarea Sfintei Cruci”.

Comentarii Facebook


Știri recente