„Lăudaţi pe Domnul”: A fost desemnat corul ce va reprezenta Mitropolia Banatului în finala de la București

La Biserica Nașterea Maicii Domnului a Parohiei Timișoara-Iosefin a avut loc marți, 11 octombrie 2016, etapa mitropolitană a Festivalului-Concurs Național de Muzică Bisericească Lăudați pe Domnul. Concursul, ajuns la a IX-a ediție, a reunit corurile universitare din eparhiile sufragane Mitropoliei Banatului, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Formațiile concurente au fost:

  • Corul Universității de Vest (Arhiepiscopia Timișoarei)
  • Corul Universității Aurel Vlaicu (Arhiepiscopia Aradului)
  • Corul Universității Eftimie Murgu (Episcopia Caransebeșului).

Comisia de jurizare a fost alcătuită din următorii profesori de specialitate: Ciprian Para, de la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, Elena Gaja (Brașov) și părintele diacon Melene Gheorghe de la Liceul Teologic Ortodox Sfântul Constantin Brâncoveanu din Făgăraș.

Cele trei formații corale au avut de interpretat o piesă religioasă ortodoxă din repertoriul românesc, o piesă religioasă din repertoriul international și o piesă românească de inspirație folclorică. În urma deliberărilor, a fost desemnat câştigător Corul Universității Aurel Vlaicu din Arad. Acesta va reprezenta Mitropolia Banatului la etapa naţională a concursului, ce va avea loc la Bucureşti, în data de 27 octombrie, în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei.

Festivalul – Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul este organizat de Sectorul teologic-educaţional al Patriarhiei Române.

Ediția a IX-a a festivalului-concurs se înscrie între manifestările dedicate anului 2016, declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanu și al tipografilor bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente