Lansarea proiectului Spune stop inactivității!, la Iași

La sediul Fundației „Solidaritate și Speranță” din Iași a avut loc ieri conferința de presă organizată cu ocazia lansării proiectului strategic „Spune stop inactivității!”, ce se va derula pe o perioadă de 18 luni, având ca scop îmbunătățirea capacității de ocupare a șomerilor de lungă durată și a persoanelor inactive, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Conferința de presă a fost susținută de pr. Narcis Constantin Axinte, președintele Fundației „Solidaritate și Speranță”, Ana Nicoleta Nistor, asistent manager, Gabriel Amironesei, reprezentantul la eveniment al managerului de proiect, pr. Mihai Eduard Doroșincă și Alina Ungureanu, consilier orientare profesională. La manifestare au fost prezenți și o parte dintre viitori beneficiari ai proiectului „Spune stop inactivității!”.

Primul care a luat cuvântul a fost pr. Narcis Constantin Axinte, care a vorbit despre efectele negative ale inactivității în câmpul muncii și despre impactul care se așteaptă de la proiectul strategic: „Inactivitatea reprezintă o componentă extrem de negativă din viața unui om, mai ales în zona accesului pe piața muncii, care oferă suport vieții zi de zi. Orice persoană care este angajată poate să-și desfășoare activitatea în mod normal, poate să-și susțină familia și poate să se dezvolte el însuși ca persoană și să se dezvolte din toate punctele de vedere. Inactivitatea este o dramă care oprește orice progres din viața unui om și mai mult decât atât aduce regres aproape pe toate planurile. Știind cât de greu reprezintă în ziua de astăzi găsirea unui loc de muncă, cred că acest proiect, care este de fapt o continuitate a proiectelor din anii trecuți ale Fundației noastre, reprezintă o necesitate și va avea un impact benefic și de durată”.

A urmat apoi cuvântul asistentului manager Ana Nicoleta Nistor, care a arătat că proiectul strategic se va derula pe o perioadă de 18 luni și are ca scop îmbunătățirea capacității de ocupare a șomerilor de lungă durată și a persoanelor inactive, prin furnizarea serviciilor de consiliere, informare profesională și mediere pentru un număr de 968 persoane, din care 288 șomeri de lungă durată și 680 persoane inactive din regiunile Nord-Est, Sud Vest și Nord-Vest, precum și prin formarea profesională a unui număr de 882 persoane, din mediul urban și rural.

În continuare, dl Gabriel Amironesei a precizat rolul și importanța formării profesionale a șomerilor de lungă durată și a persoanelor inactive la nivelul Regiunii Nord-Est, iar Alina Ungureanu, consilier orientare profesională, a vorbit despre cât de importantă este consilierea și informarea profesională a șomerilor și a persoanelor inactive, menționând și câteva metode privind optimizarea șanselor de acces pe piața muncii.

Proiectul „Spune stop inactivității!” este implementat de Fundația „Solidaritate și Speranță” Iași, în parteneriat cu Asociația „Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord Baia Mare”, Asociația „Filantropia” Oradea și Episcopia Severinului și Strehaiei și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 5.1 „Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare”.

Comentarii Facebook


Știri recente