Lansarea Proiectului Reuniunea Tinerilor Ortodocși ediția a II-a, la Baia Mare

Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a participat, sâmbătă, 15 martie, la lansarea oficială a Proiectului „Reuniunea Tinerilor Ortodocși”, informează „Ziarul Lumina”. Proiectul pregătește un eveniment național cu participare internațională, care se va desfășura în zilele 3-6 septembrie 2014, în municipiul Baia Mare, și care va aduna peste 3500 de tineri.

Anul acesta evenimentul va fi la cea de a doua ediție și este organizat de Episcopia Maramureșului și Sălajului, cu sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului și a autorităților locale.

Dacă anul trecut Reuniunea s-a adresat în special tinerilor din cadrul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, în acest an ea va avea o anvergură națională, fiind invitați și reprezentanții tinerilor ortodocși români din străinătate.

Conținutul cultural al Reuniunii aduce în atenția participanților teme care privesc istoria națională a României, în special a personalității Sfântului domnitor Constantin Brâncoveanu și a jertfei martirice a acestuia și a fiilor săi. Vor fi discutate teme precum: Sfinții Brâncoveni – modele ale credinței mărturisitoare; viața tinerilor ortodocși practicanți; Tinerii – în lumina Anului Omagial Euharistic; istoria locală a Maramureșului: Pintea Viteazul și curajul de a sta împotrivă; conștiința identității noastre naționale, culturale și religioase. De asemenea, tinerii vor participa la slujbe și vor da răspunsurile la Sfânta Liturghie. Multiplele activități se vor desfășura pe grupe de vârstă, urmând ca fiecare zi să se încheie cu reuniunea plenară a tuturor tinerilor.

Comentarii Facebook


Știri recente