Lansarea proiectului Fii apicultor, fii darnic ! la Râmnicu Vâlcea

Sala de conferințe „Emaus” a Așezământului Pastoral-Cultural „Sfântul Ierarh Calinic”, din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului, din Râmnicu Vâlcea, a găzduit astăzi, 31 ianuarie 2014, de la orele 12.00, Conferința de lansare a proiectului „Fii apicultor, fii darnic!„.

După cum informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Râmnicului, proiectul este cofinanțat de Federația Filantropia a Patriarhiei Române în parteneriat cu Banca Comercială Română și Fundația Erste, iar beneficiarul contractului de finanțare este Asociația Codrii Mamului-Fumureni care implementează acest proiect în parteneriat cu Arhiepiscopia Râmnicului.

Scopul proiectului general constă în consolidarea capacității organizațiilor membre a Federației Filantropia a Patriarhiei Române de a fi parteneri mai eficienți în domeniul incluziunii sociale a persoanelor provenind din grupuri vulnerabile și are ca obiectiv principal creșterea șanselor de integrare socială a unor persoane provenind din categorii sociale defavorizate, precum și capacitatea acestora de autoajutorare.

La eveniment a luat parte și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a rostit un cuvânt de binecuvântare. Au mai rostit alocuțiuni doamna Avocat Elena Ramona Băcăran, președintele Asociației Codrii Mamului-Fumureni, care a făcut o succintă prezentare a Asociației Codrii Mamului-Fumureni – membră a Federației Filantropia a Patriarhiei Române, Părintele Ionuț Sandu, responsabil proiect din partea Arhiepiscopiei Râmnicului, care a prezentat proiectul și pașii de implementare a acestuia, și ec. Ion Cosmin, Directorul executiv al Camerei Agricole Vâlcea.

Printre invitați s-au mai aflat Părintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului, părinții protopopi și preoți apicultori.

La finalul întrunirii au avut loc dezbateri pe marginea proiectului și alegerea celor 10 preoți apicultori care se vor implica în buna desfășurare a proiectului.

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 6 luni, principalele activități fiind împărțite astfel:

  1. Conferința de lansare a proiectului – ianuarie 2014;
  2. Selecția beneficiarilor – februarie 2014;
  3. Desfășurarea cursurilor de formare teoretică și practică pentru dobândirea principalelor cunoștințe de apicultură și promovarea examenului final – februarie-iunie 2014;
  4. Sesiune de formare și consiliere pentru beneficiarii proiectului – mai 2014;
  5. Organizarea unei colecte de miere, începând cu a X-a lună după implementarea proiectului – aprilie-iunie 2015;

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 30 de tineri și adulți cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, din județul Vâlcea, care provin din familii cu situații materiale modeste și manifestă capacitatea de a învăța și practica o meserie nouă având ca mentori 10 preoți apicultori din Arhiepiscopia Râmnicului.

În cadrul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Râmnicului cu Asociația Codrii Mamului-Fumureni, pe perioada desfășurării proiectului cei 30 de tineri și adulți vor beneficia de consiliere religios-morală și incluziune socială, în vederea deprinderii capacității de a ajuta și sprijini grupuri vulnerabile aflate în situații de risc.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…