Lansarea numărului 100 al revistei Memoria | Grupul Tronos a concertat în cadrul evenimentului

Numărul 100 al Revistei Memoria editată de Fundația Culturală Memoria și Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) a fost lansat ieri la Ateneul Român. În cadrul evenimentului a concertat Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române.

Lansarea din 4 octombrie 2017 a fost organizată cu sprijinul Filarmonicii George Enescu și al Teatrului Național Ion Luca Caragiale din București.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul:

  • Emil Constantinescu, fostul Președinte al României;
  • Micaela Ghițescu, Președinte Fundației Culturale Memoria;
  • Nae Constantinescu, Revista Memoria;
  • Octav Bjoza, Președintele Asociaţiei foştilor deţinuţi politici din România (AFDPR) și Subsecretar de Stat în cadrul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989;
  • Radu Preda, Președinte executiv IICCMER.

Gazda manifestării a fost Andrei Dimitriu, directorul Filarmonicii George Enescu.

Programul evenimentului a cuprins un moment muzical susținut de Grupul Psaltic Tronos al Patriarhiei Române și monologul dramatic 20 de ani în Siberia, interpretat de Amalia Ciolan, regizor Sorin Misirianțu.

Spectacolul a fost realizat în cadrul programului Procesul Comunismului prin Teatru al Teatrului Național București Ion Luca Caragiale.

Odă Martirilor închisorilor comuniste.

Posted by Luca Dogaru on 4 Octombrie 2017

Foto credit: Facebook / Ștefan Poli

Video credit: Facebook / Luca Dogaru

Comentarii Facebook


Știri recente