Lansare de carte la Seminarul Neagoe Vodă Basarab. Evenimentul a fost dedicat aniversării a 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale

Sala de festivități a Seminarului Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș a găzduit, în data de 20 septembrie 2017, lansarea mai multor volume de cărți. Acestea au ca tematică aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale.

Evenimentul, la care a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, a avut loc cu șase zile înainte de cinstirea ctitorului lăcașului de cult argeșean, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului.

În cadrul manifestării culturale au fost prezentate cărțile:

  • Catedrala de la Curtea de Argeș – Quincentenar – Album;
  • Catedrala de la Curtea de Argeș – Quincentenar – Crestomație;
  • Suferințele și biruințele Catedralei de la Curtea de Argeș, autor Calinic Argeșeanul;
  • Sfântul Neagoe Vodă Basarab – autor Calinic Argeșeanul;
  • 1517-2017 – Biserica Mănăstirii Argeșului, o jumătate de mileniu, coordonată de Calinic Argeșeanul și Răzvan Theodorescu.

Cu această ocazie, au fost lansate și un număr de cărți scrise de IPS Calinic. Acestea cuprind sfaturi duhovnicești și au fost tipărite în limbile: română, franceză și engleză.

La final, 158 de elevi seminariști au primit din partea Arhiepiscopiei ghiozdane cu rechizite școlare și una din cărțile lansate. Acțiunea socială face parte din proiectul Ghiozdanul meu, derulat de Sectorul Social al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…