Lansare de carte la Buzău

La Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău a avut loc miercuri, 4 decembrie 2013, lansarea cărții Unde-i lege, nu-i tocmeală!, editată de Societatea Biblică Interconfesională din România (S.B.I.R.), în colaborare cu Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, după cum ne-a transmis domnul Dragoș Olteanu, consilier mass-media și purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Lucrarea a apărut cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei – Președintele S.B.I.R., prezent la eveniment. Ea se adresează elevilor de gimnaziu și liceu, pentru o mai bună cunoaștere a legilor statului și a legăturii indisolubile a acestora cu legile dumnezeiești.

„După un anumit timp, a dat Dumnezeu să vedem, în mod concret, această carte, în care este prezentată, pe de o parte, legea morală a lui Dumnezeu, ce-i privește pe oameni, și, pe de altă parte, legea penală. În funcție de faptele reprobabile pe care un om le săvârșește, se arată care sunt consecințele, atât pe cale penală, cât și pe cale spirituală. Poruncile din Decalog, precum „Să nu ucizi!” (Ieșirea 20, 13), „Să nu furi! Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău!” (Ieșirea 20, 15-16), adică să nu spui minciuni, ci întotdeauna să afirmi adevărul, fac referire la fapte care se sancționează din punct de vedere duhovnicesc, dar, totodată, și fapte având consecințe penale. Pentru ca dumneavoastră, încă din vremea în care vă petreceți viața pe băncile școlii, să fiți în cunoștință de cauză, am gândit că este bine să realizăm această carte: un îndrumar de viață – și spirituală, și civică”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Au mai participat reprezentanți ai Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Poliției Capitaliei, ai Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Buzău, ai Inspectoratului Școlar Județean Buzău, profesori și elevi de gimnaziu și liceu.

În limita stocului disponibil, fiecare dintre cei prezenți a primit un exemplar gratuit al cărții.

Comentarii Facebook


Știri recente