Lansare de carte la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Vasiova

Înainte de a începe văsiovenii tradiţionala rugă, la Biserica al cărei hram îl sărbătoresc la praznicul Nașterii Maicii Domnului, au luat parte la un eveniment special dedicat cărţii şi oamenilor de carte, după cum ne-a mărturisit Gabriela Şerban.

În biserica în care încă se află scaunul lui Tata Oancea, în acest locaş pe care Tata Oancea l-a adorat şi căruia i-a dedicat un iconostas lucrat de mâinile sale, la ceas de mare sărbătoare, credincioşii au fost părtaşi la prezentarea unei reviste, unui scriitor şi a unei cărţi.

Scriitorul bucureştean Adrian Georgescu, aflat într-un tur de promovare a celui mai recent roman Monahul lăuntric,a poposit şi la Bocşa, la invitaţia Bibliotecii Orăşeneşti Tata Oancea şi a Centrului de Tineret Vasiova.

Despre autor şi despre cartea prezentată au vorbit pr. Doru Melinescu şi compozitorul, prof. univ. dr. Sabin Păutza.

Cu prilejul acestei importante sărbători – Hramul Bisericii din Vasiova – Biblioteca Orăşenească Tata Oancea şi Centrul de Tineret Vasiova au dorit să marcheze şi apariţia celui de-al II-lea număr din acest an al revistei Bocşa Culturală, publicaţie bocşană aflată în cel de-al XVI-lea an de apariţie şi editată cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Bocşa, dar şi aniversarea preotului Doru Melinescu.

Emoţionantă a fost şi interpretarea tinerei Andreea Vlas din Alba care, alături de membrii Centrului de Tineret din Vasiova, a cântat pricesne dedicate Maicii Domnului, evenimentul încheindu-se cu un încântător concert oferit de o parte din membrii Corului Armonia, dirijor pr. Silviu Ferciug.

Comentarii Facebook


Știri recente