Lansare de carte la Biblioteca Sfântului Sinod

Poate mai mult decât opera literară sau științifică, scrisorile adresate prietenilor spun mai multe despre ceea ce simte sau gândește un autor. Mărturie stau și epistolele adresate de părintele Dumitru Stăniloae prietenului din Anglia, părintele Donald Allchin, publicate acum pentru prima dată la Editura BASILICA a Patriarhiei Române. Volumul O prietenie între părintele Dumitru Stăniloae și părintele Donald Allchin a fost lansat marți, 8 aprilie 2014, la sediul Bibliotecii Sfântului Sinod de la Mănăstirea Antim. De traducerea textelor din engleză, franceză și greaca veche s-a ocupat Dorin Demostene Iancu. La eveniment a fost prezentă și doamna Lidia Stăniloae.

„Mă bucur foarte mult că a apărut această carte care-mi evocă trecutul, așa cu toate greutățile de atunci era totuși frumos într-un fel și mă bucur că nu se uită și prețuiește și astăzi prietenia dintre oameni. Este un lucru extraordinar și ar trebui cultivat pentru că din păcate oamenii încep să se izoleze. Prietenia și comuniunea sunt două aspecte ale creștinismului și ale credinței”, a subliniat doamna Lidia Stăniloae.

Scrisorile provin din arhiva personală a părintelui Donald Allchin.

„Pentru mine reprezintă o posibilitate de a prezenta oamenilor și mai bine un model, cel care este părintele Dumitru Stăniloae, și o prietenie care reprezintă o imagine de ansamblu a vieții noastre duhovnicești pentru orice creștin: prietenia dintre părintele Stăniloae și părintele Donald Allchin. De fapt, aceasta a fost și dorința mea atunci când am publicat această corespondență deoarece scrisorile nu cuprind o profunzime duhovnicească nemaiîntâlnită, dar arată o sinceritate și o dragoste pe care, din păcate, o întâlnim tot mai rar între doi teologi, dar cu atât mai mult între doi teologi de confesiuni diferite”, a declarat pentru TRINITAS TV Dorin Demostene Iancu.

La eveniment au fost prezenți preoți și profesori universitari.

Comentarii Facebook


Știri recente