Lăcaşuri de cult din Arh. Târgoviştei, iluminate în roşu de ziua de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor

Mai multe biserici ale unor parohii şi mănăstiri din Arhiepiscopia Târgoviştei au fost luni iluminate în roşu de Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor

Lăcaşurile iluminate în roşu, culoare care simbolizează sângele martirilor, se află în strânsă legătură cu personalitatea Sf. Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu.

Au fost iluminate în roşu bisericile parohiilor: Sf. Gheorghe din Târgoviște, Sf. Nicolae – Andronești din Târgoviște, Eroilor din Târgoviște, Moreni II, Sf. Ioan Botezătorul din Titu, Răcari I, Potlogi I, Sf. Ioan din Găești, Pucioasa I, Fieni

Ziua naţională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor este sărbătorită anual în data de 16 august. Sărbătoarea a fost instituită prin legea  nr. 134/2020.

Rolul acestei zile este de a informa publicul, inclusiv tinerii, despre rolul creștinismului în istoria României și despre natura și amploarea persecuției creștine, care continuă și în prezent.

Potrivit Open Doors, o rețea mondială de ONG-uri creștine non-profit, opt creștini sunt uciși în fiecare zi pentru credința lor la nivelul întregii lumi.

Organizația a raportat un număr de peste 260 de milioane de creștini care au fost persecutați în perioada 01 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2019.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente