La un deceniu de la sfințire, Catedrala din Caransebeș și-a serbat hramul principal cu Sfânta Liturghie transmisă online

În Duminica Tomii din acest an s-a împlinit un deceniu de când Părintele Patriarh Daniel a târnosit Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș. Părintele Episcop Lucian a sărbătorit hramul oficiind Sfânta Liturghie în catedrală.

„Mântuitorul ne fericește pe noi cei care nu L-am văzut la modul propriu, dar Îl vedem în fiecare zi, în fiecare clipă, cu ochii minții, în rugăciunea pe care o înălțăm înaintea Lui”, a spus episcopul în omilia sa. „Suntem fericiți și vom rămâne fericiți în măsura în care noi ascultăm cuvântul lui Dumnezeu, îl păzim și credem cu adevărat că EL este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu celui viu”, a subliniat el.

De-a lungul timpului, catedrala din Caransebeș a găzduit, la evenimentele sale, numeroși ierarhi din țară și din străinătate, dar și alți oaspeți de seamă. Anul acesta, din cauza restricțiilor situației de urgență, Părintele Episcop Lucian a slujit doar cu părinții consilieri și inspectori ai eparhiei și slujitorii Catedralei, Sfânta Liturghie fiind transmisă online.

„Chiar dacă nu am avut oaspeți din alte locuri în acest an, credem că rugăciunile noastre au fost bine primite înaintea Tronului Preasfintei Treimi și credem pe mai departe că tradițiile frumoase ale Episcopiei Caransebeșului vor continua în anii viitori fără să mai avem necazuri, boli molipsitoare și alte restricții”, a spus părintele episcop.

Piatra de temelie a catedralei a fost pusă în 27 octombrie 1996, împlinind astfel un gând mai vechi al Patriarhului Miron Cristea. Părintele Patriarh Daniel a sfințit catedrala în 12 septembrie 2010 și i-a acordat al doilea hram, „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente