La Turnu Severin a debutat Festivalul de datini “Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”

La Drobeta Turnu Severin a debutat marți, 9 decembrie 2014, Festivalul de datini și tradiții românești “Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi”, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor ştiri al Episcopiei Severinului şi Strehaiei.

Evenimentul, organizat de Episcopia Severinului și Strehaiei, prin intermediul Sectorului Învățământ și Tineret, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Mehedinți, se derulează vreme de trei zile în Paraclisul Catedralei episcopale din municipiu.

Până joi, 11 decembrie, aproximativ 600 de elevi de la peste 20 de unități de învățământ din municipiu şi din judeţ, însoţiţi de profesorii de religie, vor aduce vestea Nașterii Domnului prin colinde cântate în grup sau prin prezentarea unor scenete religioase specifice perioadei.

Din partea Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți a fost prezentă domnişoara Prof. Dana Săftoiu, inspector de Religie, unul dintre organizatorii evenimentului.

În prima zi a festivalului, Paraclisul Catedralei episcopale a răsunat de glasul zurgălăilor, de armoniile colindelor tradiţionale româneşti şi ale cântecelor de stea din Mehedinţi. Unele dintre acestea, prezentate cu însufleţire de tinerii colindători, încă păstrează elemente folclorice paleo-creştine.

Îmbrăcaţi în straie populare naţionale, participanţii la festival au prezentat şi diverse scenete având ca subiect Naşterea Domnului. La final, colinda le-a fost răsplătită cu daruri din partea Centrului eparhial.

Festivalul de datini și tradiții românești “Crăciunul de ieri, Crăciunul de azi” este înregistrat și în calendarul activităților educative regionale și interjudețene al Ministerului Educației Naționale.

Comentarii Facebook


Știri recente