La Toronto a avut loc o consultare intercreştină pe teme sociale actuale

Avortul, aspecte legate de refugiați și imigrație, identitatea de gen au fost câteva dintre subiectele aflate pe ordinea de zi a consfătuirii intercreştine desfăşurate la Toronto săptămâna trecută.

La întâlnirea găzduită de Arhiepiscopia Romano – catolică de Toronto a participat din partea Episcopiei Ortodoxe Române a Canadei Preasfinţitul Părinte Ioan Casian.

Evenimentul a reunit mai mulţi ierarhi ortodocşi: Mitropolit Sotirios (Arhiepiscopiei Ortodoxã Greacă a Canadei), Episcopul Mitrofan (Episcopia Ortodoxã Sârbă a Canadei) Episcopul Andriy (Episcopia Ortodoxă Ucraineanã pentru Estul Canadei).

Din partea Bisericii Catolice a participat cardinalul Thomas Christopher Collins împreună cu mai mulţi ierarhi şi clerici catolici.

Consultările informale au loc de două ori pe an.

„Acestea sunt organizate cu intenția de a împărtăși diferite opinii și preocupări legate de societate care privesc confesiunile creștine din Canada, pentru a asigura o atmosferă de încredere și respect reciproc și de a putea promova o poziție cât mai clară pe teme de etică și morală specific creștine”, se precizează pe site-ul Eparhiei Canadei.

O întâlnire este găzduită de Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Canadei, iar cealaltă de Arhiepiscopia Romano – catolică de Toronto.

Foto credit: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente