La slujba de Paști din Anul Centenar, IPS Calinic a amintit de ostașii români care s-au jertfit pentru țară

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a slujit în noaptea de Înviere la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș. La slujba de Paști din Anul Centenar, IPS Calinic a amintit de ostașii români care și-au jertfit viața pentru țară, urmând astfel exemplul Mântuitorului:

„Așa cum Domnul nostru Iisus Hristos, a Cărui Sfântă Înviere o prăznuim, S-a jertfit pe Cruce, împăcându-ne cu Dumnezeu Cel Atotputernic și ostașii români, în toate războaiele, și-au jertfit viața nevinovată pentru apărarea României și împlinirea visului de veacuri: Unirea cea Mare a tuturor românilor într-un Stat Național, de sine stătător”.

Chiriarhul s-a rugat pentru apărarea țării de „năvălirea altor neamuri și de războiul cel dintre noi” și le-a făcut urări de bine sutelor de credincioși prezenți pe esplanada catedralei.

„Vă dorim zile sănătoase și ani cu rod îmbelșugat, neuitând să-I mulțumim Domnului Dumnezeu în toate rugăciunile pentru darul vieții și gândul de a ne întrupa în frumusețea acestei lumi văzute și de a ne bucura de Învierea lui Iisus din mormânt!”

Biserica în Anul Centenar. Comemorarea eroilor neamului și făuritorilor Unirii

Întrucât se împlinesc 100 ani de la Marea Unire, Patriarhia Română a proclamat 2018 drept An omagial al unității de credință și de neam și An comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Tot în contextul Centenarului, în apropierea sărbătorii Sf. Ap. Andrei, Ocrotitorul României va fi sfințită noua Catedrală Națională. La eveniment va participa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Viitoarea Catedrală patriarhală va fi un obiectiv arhitectural şi turistic important pentru Bucureşti, singura capitală europeană care nu are încă o Catedrală reprezentativă pentru credinţa poporului său. De asemenea, CMN, lăcaşul de cult semnificativ pentru Ortodoxia Românească, având ca hramuri Înălţarea Domnului şi Sf. Andrei va fi un simbol spiritual închinat eroilor neamului, care s-au jertfit pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoșești.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente