La Slobozia a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în limbajul mimico-gestual liturgic românesc

Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar din Slobozia a organizat în perioada 29-30 iunie primul proiect dedicat persoanelor cu deficiențe de auz din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Ziua de sâmbătă a cuprins un program de catehizare și Taina Sfintei Spovedanii, iar duminică a fost oficiată Sfânta Liturghie în limbajul mimico-gestual liturgic românesc, informează Parohia pe site-ul oficial.

Traducerea slujbelor oficiate a fost asigurată de o delegație din Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, condusă de Părintele Constantin Onu.

Părintele Constantin Onu traducând Sfânta Liturghie în limbaj mimico-gestual liturgic românesc. Foto credit: Parohia „Sfântul Evanghelist Matei” – Capelă Bazar din Slobozia

Paraschiv Elisabeta, vicepreședintele Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România (ANSR), a declarat referitor la eveniment: „Slujba de astăzi, tradusă în limbajul mimico-gestual a fost pentru surzi ca un medicament, o emoţie sfântă, o încântare şi o uimire”.

Potrivit Părintelui Cristian Chiru, preot slujitor al parohiei, prin acest proiect inedit în Episcopia Sloboziei și Călărașilor s-au pus bazele primei comunități a persoanelor cu deficiențe de auz din Municipiul Slobozia.

Proiectul s-a desfășurat în parteneriat cu Centrul Naţional de Pregătire, Catehizare şi Misiune Ortodoxă pentru Deficienţii de Auz din România și cu Asociaţia Naţională a Surzilor din România – filiala Ialomiţa.

Foto credit: Parohia „Sfântul Evanghelist Matei”- Slobozia

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…