La sinaxa monahală din Episcopia Caransebeșului s-a discutat despre amplificarea vieții duhovnicești în eparhie

sinaxa_monahala_iun_2018[1]

Intensificarea vieţii duhovniceşti în Episcopia Caransebeşului a fost unul dintre subiectele centrale ale sinaxei monahale din data de 5 iunie.

Reuniţi sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Lucian, monahii şi monahiile din Eparhie s-au întâlnit la Mănăstirea Brebu din județul Caraș-Severin.

Întâlnirea a debutat cu o slujbă de Te Deum în biserica așezământului monahal, urmată de o slujbă de pomenire pentru personalităţile bănăţene care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri.

Sinaxa s-a desfăşurat sub auspiciile temei  „Episcopul Elie Miron Cristea și monahismul în timpul păstoririi sale la Caransebeș (1910-1919)”.

Referatul principal al sinaxei a fost susținut de părintele Ioan Petrică, duhovnicul Mănăstirii Vasiova, după care au avut loc dezbateri pe tema prezentată.

Preasfințitul Părinte Lucian i-a îndemnat pe toți monahii „să continue pe mai departe această tradiție frumoasă, o tradiție monahală mărturisitoare și misionară, pentru că dintotdeauna călugării din această parte a țării noastre au apărat Ortodoxia și au ținut la unitatea de credință”.

În prezent în Episcopia Caransebeșului viețuiesc 188 de călugări și maici, în cele 25 de așezăminte monahale din arealul Eparhiei Banatului Montan.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente