La Sibiu va fi vernisată Expoziția itinerantă „Spiritualitate creștină la Dunărea de Jos”

Expoziția itinerantă „Spiritualitate creștină la Dunărea de Jos” va fi prezentată vineri, de la ora 13:00, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu, informează Mitropolia Ardealului.

Expoziția este organizată de Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos în colaborare cu Asociația culturală „Octavian Smigelschi”.

Inițiatorul și curatorul expoziției, Alexandru Constantin Chituță, a declarat că aceasta cuprinde „un remarcabil fond de obiecte bisericești reprezentative pentru secolele XVII-XIX din Arhiepiscopia Dunării de Jos și urmărește să pună în circuitul cultural-național valorile de artă religioasă ce se regăsesc adunate în tânărul Muzeu al Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos”.

Între obiectele bisericeşti care vor veni la Sibiu fac parte Cazania lui Varlaam, Apostolul domnitorului Constantin Brâncoveanu – 1704, Dumnezeieștile și Sfintele Liturghii a lui Constantin Mavrocordat – 1741, Biblia de la Blaj – 1795, Ceaslovul de la Brașov – 1835, Sfânta Evanghelie a lui Antim Ivireanu – 1693, două manuscrise de muzică psaltică realizate la începutul secolului XX.

Foto credit: Mitropolia Ardealului / Eugen Ivuț

Comentarii Facebook


Știri recente