La Sfânta Liturghie Dumnezeu ne pune pe masă cea mai scumpă hrană – Mitropolitul Andrei

Reflectând asupra minunii Înmulțirii pâinilor (Matei 14: 14-22), Mitropolitul Andrei a vorbit duminică la hramul Mănăstirii Sfânta Maria Magdalena din Oarța de Sus despre Sfânta Euharistie în cadrul căreia creștinul este chemat să consume „cea mai scumpă hrană” – Trupul și Sângele Domnului.

„Cel mai important ospăț la care putem participa este Ospățul Credinței, Sfânta Liturghie. La Sfânta Liturghie Dumnezeu ne pune pe masă cea mai scumpă hrană: Trupul și Sângele Fiului Său și ne zice: Cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste să vă apropiați”.

În cadrul omiliei rostite, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului a atras atenția că „din păcate nu suntem întotdeauna pregătiți ca să participăm la Ospățul Credinței”.

Înaltpreasfinția Sa a slujit în 22 iulie 2018 împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, și cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Biserica Mănăstirii „Sfânta Maria Magdalena” de la Oarța de Sus, satul natal al Mitropolitului Andrei a fost înființată în anul 2012, prin purtarea de grijă a Înaltpreasfinției Sale. Obştea de călugări este condusă de stareţul  Vasile Pimen, venit de la Mănăstirea „Sfânta Maria Skobţova” din Alba Iulia.

Mai multe detalii despre eveniment puteți afla consultând site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente