La sediul Episcopiei din Nurnberg se va desfășura Conferința preoțească anuală

Preoții din Arhiepiscopia Ortodoxa Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului se vor întâlni mâine, 30 aprilie, la sediul Episcopiei din Nurnberg Germania în conferință preoțească anuală.

În cadrul întrunirii vor fi discuta problemele cu care se confruntă preoții în parohii, precum și analizarea proiectelor de pastorație pentru românii din diasporă.

Mai multe detalii despre această Conferință a oferit pentru Radio TRINITAS, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord: „L-am invitat în mod special pe Înalpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Iosif de la Paris și pe Preasfințitul Episcop Macarie al Europei de Nord. Se vor întruni la Nurnberg, ca în toți anii, toți preoții Mitropoliei care vor dezbate diferite teme de ordin duhovnicesc. Ceea ce ne interesează pe noi este de a ne îmbunătății mereu activitatea și lucrarea noastră duhovnicească. În primul rând slujirea liturgică, activitatea catehetică cu tinerii, cu copiii, în al doilea rând activitatea gospodărească pentru că problema cea mai mare cu care ne confruntăm noi aici este lipsa de locașuri de cult proprii, ceea ce îngreunează foarte mult lucrarea noastră misionară și pastorală. În toți anii la aceste întruniri, invităm câte un profesor, un ierarh, un duhovnic din țară sau din altă parte pentru ca să ne încurajeze și să ne ofere imbolduri în lucrarea noastră pastorală. Sperăm ca și anul acesta Înaltpreasfințitul Părinte Iosif și Preasfințitul Macarie al Europei de Nord ne vor încuraja în această lucrare”.

Comentarii Facebook


Știri recente