La Școala Gimnazială Maica Domnului va fi vernisată Expoziția „Rămășițele harului”, organizată de „Ateneul Sf. Pantelimon”

La Școala Gimnazială „Maica Domnului” din București, Departamentul pentru copii și tineret „Ateneul Sfântului Pantelimon” organizează în 1 martie, de la ora 14:30, Expoziția „Rămășițele harului”.

Evenimentul este organizat în contextului Anului 2019, declarat Anul omagial al satului românesc (al preoţilor, învăţătorilor şi primarilor gospodari) şi Anului comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu şi Iustin Moisescu şi al traducătorilor de cărţi bisericeşti, în Patriarhia Română.

Expoziția, desfăşurată în cadrul unei ore de religie deschise, evidențiază primele numere din periodicul „Ateneului Sfântului Pantelimon” publicate în perioada 1941 – 1942.

De asemenea, vernisajul va avea loc în prezența domnului dr. Silviu – Constantin Nedelcu, bibliotecar la Serviciul Bibliografie Naţională al Bibliotecii Academiei Române din Bucureşti, care a semnalat Departamentului pentru copii și tineret ”Ateneul Sfântului Pantelimon” existența acestor documente valoroase pentru comunitatea parohială.

Aprobarea de funcționare cu numărul 1700/1941 a Revistei „Ateneul Sfântului Pantelimon” a fost acordată de însuși vrednicul de pomenire patriarh Nicodim Munteanu, după cum reiese dintr-o informație publicată în ediția cu numărul 2/1941 a acestei foi parohiale.

Expoziția „Rămășițele harului” susține  participarea grupului de cateheză de la parohia Sfântul Pantelimon – Foișorul de Foc din București la Concursul Naţional Catehetic ediţia a XI-a, „Hristos: sufletul satului meu”, organizat de Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în perioada 15 decembrie 2018 – 21 mai 2019.

Foto credit: Ateneul Sfântului Pantelimon

Comentarii Facebook


Știri recente