La Școala de vară „Viitorul este pro-viață”, tinerii au discutat cum să apere viața prin mărturie și implicare

Asociațiile Studenți pentru viață și România pentru viață au organizat, în perioada 3-7 august, cea de-a doua ediție a Școlii de vară „Viitorul este pro-viață”. Evenimentul, desfășurat anul acesta exclusiv online, și-a propus să formeze adolescenții și tinerii în problematica pro-viață.

20 de tineri din diferite zone ale țării au luat parte la conferințe, ateliere și dezbateri și s-au cunoscut între ei, punând bazele unei comunități cu preocupări și valori similare.

Aceștia „au înțeles importanța temelor pro-viață pentru ei înșiși și pentru societate, necesitatea apărării lor prin implicare activă și prin dezvoltarea de proiecte, necesitatea de a crea o cultură publică a vieții și a valorilor creștine”, a declarat Eliza Maria Cloțea, Președinta Asociației Studenți pentru viață.

Mărturii de la participanți

Dimitria, studentă, Suceava:

„Este o experiență unică, câteva zile în care se zidește o temelie prin muncă în echipă, cunoștințe noi dobândite și prin atmosfera care inspiră bucurie și curaj celor care doresc să lupte pentru viață, pentru femeile in criza de sarcina.”

Alexandra, absolventă liceu, Câmpina:

„Am adus în prim planul conștiinței ceea ce cu toții știm, dar adesea rămâne stingher în conștiință, mai ales când este vorba despre dezbateri publice: pruncul trăiește de la concepție. Fiecare din noi existăm din momentul concepției, nu de când am făcut trei luni în burtica mamei sau de când părăsim burtica ei și ne naștem.”

Lucian, student, Iași:

„Nădăjduiesc să pun în practică lucrurile pe care le-am deprins în cadrul școlii de vară și să putem discuta despre ele în cadrul evenimentelor viitoare.”

Teodora, studentă, Câmpina:

„A fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. Mi-am pus niște baze solide în domeniul care mă pasionează, prin munca și dedicarea mentorilor noștri. Am prins mult, mult mai mult curaj pentru a vorbi în public. Am realizat că vreau să mă implic mult mai activ și că acest lucru aș dori să îl fac în viață, dacă va fi voia lui Dumnezeu.”

Participanții au primit informații despre problematica pro-viață și cea a crizei de sarcină, au învățat să organizeze activități pro-viață în comunitatea lor, au cunoscut tineri cu preocupări similare și și-au exersat și consolidat abilitățile de public speaking și oratorie.

Foto credit: Studenți pentru viață

Comentarii Facebook


Știri recente