La Săvinești a început a VIII-a ediție a Taberei de creație Aripi de înger

În perioada 17-26 august 2013, Parohia Săvinești II din Protopopiatul Roznov, județul Neamț, organizează Tabăra de creație „Aripi de înger”, ediția a VIII-a.

Partenerii activităților sunt filiala Săvinești a Fundației „Solidaritate și Speranță” (FSS) a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Primăria Săvinești, Consiliul Local Săvinești, Direcția Județeană pentru sport și tineret Neamț, precum și numeroși credincioși, care au sprijinit financiar activitatea taberei. Părintele paroh Petru Munteanu a precizat că scopul acestei tabere este întreit.

„Primul scop al taberei este acela de a scoate copiii din casă și de a-i învăța să se bucure socializând și descoperind noi prieteni. Cel de-al doilea scop este educativ, copiii învățând despre cromatica, nuanțele și culorile care ne înconjoară, transpunându-le ulterior pe hârtie, sub îndrumarea educatorilor. Al treilea scop al taberei este cel catehetic. Participanții la această tabără sunt tineri și copii din Săvinești, Neamț și din zonele limitrofe. O parte din aceștia au venit din străinătate împreună cu părinții lor, redescoperind frumusețea Bisericii, a sfintelor icoane și a cântecului bisericesc”, a declarat pr. paroh Petru Munteanu.

La tabăra de anul trecut, la Săvinești a venit și un grup de 12 tineri din Hong Kong. Anul acesta, 36 de tineri din Germania, China și Hong Kong s-au implicat în activitățile taberei, învățându-i pe copii jocuri și cântece noi.

„Avem bucuria de a avea pentru prima dată tineri din Republica Moldova, veniți împreună cu prof. de istorie Eugenia Ciutac de la Liceul Teoretic Măgdăcești, Raionul Criuleni, Republica Moldova. În prezent, tabăra se bucură de prezența a peste 150 de tineri. Tabăra este gratuită, copiii beneficiind de materiale didactice, îndrumători, de o masă de prânz la Centrul social „Popasul iubirii milostive” al parohiei Săvinești”, a adăugat pr. paroh Petru Munteanu.

Activități sportive în cadrul Taberei de creație „Aripi de înger”

Direcția Județeană pentru sport și tineret Neamț este unul din partenerii tradiționali ai parohiei Săvinești II din Protopopiatul Roznov, județul Neamț. Prin implicarea prof. Gabi-Gheorghe Paisa, reprezentantul Direcției Județene pentru sport și tineret Neamț, în cadrul Tabărei de creație „Aripi de înger”, ediția a VIII-a care are loc la Săvinești, vor fi derulate mai multe activități sportive. „Ca și în anii trecuți, Direcția Județeană pentru sport și tineret Neamț s-a implicat într-un parteneriat cu parohia și cu Primăria din Săvinești, prin organizarea de acțiuni sportive cu copiii participanți la această tabără. Acestea constau în jocuri distractive prin care copiii vor face mișcare, se vor distra și vor diversifica acțiunile din cadrul taberei. Pentru copii și tineri, jocul și mișcarea sunt foarte importante, în primul rând pentru dezvoltarea organismului și în al doilea rând pentru a învăța cum să-și ocupe timpul liber într-un mod sănătos, făcând și acasă ce au învățat în tabără. Rodul acestui parteneriat cu parohia Săvinești II este un câștig în primul rând pentru copii, care vor fructifica baza materiala a Direcției Județene pentru sport și tineret, care constă în panouri de baschet, mingi de oină, corzi de sărituri, mingi de volei, fotbal, insuflându-le prin diferite jocuri spiritul de echipă și ideea de respectare a regulilor”, a declarat prof. Gabi-Gheorghe Paisa.

„Considerăm că activitatea noastră face parte din lucrarea lui Dumnezeu”

Tabăra de creație „Aripi de înger”, ediția a VIII-a, de la Săvinești a adunat anul acesta tineri din din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg. Ei au derulat activități recreative pentru copiii din tabără. „România este unul din locurile în care ne-am dorit să ajungem, aici desfășurându-se unul din cele mai importante parteneriate pe care Nürnbergul le are cu Hong Kongul. De aceea suntem aici. Considerăm că activitatea noastră face parte din lucrarea lui Dumnezeu. Ne simțim foarte apropiați de acești copii pentru ca nu suntem cu nimic diferiți față de ei. Ne folosim inima și zâmbetul ca să ne apropiem de ei. Eu consider că diferențele lingvistice nu reprezintă o barieră. Chiar dacă suntem din țări diferite, aparținem aceleiași lumi și totul este posibil dacă acționezi din inimă”, a declarat Candice Wong din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg.

„Pentru noi, Săvineștiul este mai cunoscut decât Piatra Neamț”

Tinerii de la Young Menâs Christian Association (YMCA) au participat la Tabăra de creație „Aripi de înger”, ediția a VIII-a. Michael Götz din cadrul Young Menâs Christian Association (YMCA) din Nürnberg – Germania ne-a mărturisit că Săvineștiul „este o comunitate mică, dar care prin acțiunile care se desfășoară a devenit foarte mare”. „Pentru noi, Săvineștiul este mai cunoscut decât Piatra Neamț. Noi suntem foarte bucuroși. Comunitatea ortodoxă de aici desfășoară activități sociale foarte frumoase și noi ne bucurăm să fim în mijlocul ei, participând la aceste evenimente”, a spus Michael Götz.

Comentarii Facebook


Știri recente