La Salonic va avea loc o conferință internațională despre Sfântul și Marele Sinod

Sala de ceremonii a Universitatii Aristotel din Tesalonic

Facultatea de Teologie din cadrul Universității Aristotel din Tesalonic organizează al 8-lea Congres Internațional de Teologie Ortodoxă sub egida Patriarhiei Ecumenice pe tema „Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe – Teologia Ortodoxă din secolul 21”.

Conferința se va desfășura în perioada 21-25 mai 2018 la Tesalonic, Grecia, și va reuni reprezentanți ai Bisericilor Ortodoxe Autocefale.

Lucrările conferinței vor fi deschise luni seară printr-un concert de muzică bizantină condus de Panagiotis Neochoritis, mare protopsalt al Patriarhiei Ecumenice.

După concert va fi prezentat mesajul Sanctității Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

În a doua zi de lucrări va susține un referat Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, în care va vorbi despre „Misiunea Bisericii în lumea contemporană în lumina hotărârilor Sfântului și Marelui Sinod al Bisericii Ortodoxe”.

Tot din partea Bisericii Ortodoxe Române va fi prezent și Pr. Prof. Viorel Sava de la Facultatea de Teologie din Iași care va prezenta miercuri, 23 mai, o abordare liturgico-pastorală asupra lumii cu un accent pe „parohie ca factor și prototip al unității într-o lume divizată”.

Foto: ERT

Comentarii Facebook


Știri recente