La primirea distincţiei, Patriarhul Daniel i-a mulţumit Preşedintelui Iohannis pentru aprecierile la adresa Bisericii

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a mulţumit Preşedintelui Klaus Iohannis, după primirea distincţiei Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan, pentru aprecierile pe care le-a făcut la adresa Bisericii.

În cuvântul său, a reiterat că cea mai mare diasporă română din istoria poporului român reprezintă o şansă, dar şi o provocare.

Textul integral:


Excelenţa Voastră, Domnule Preşedinte al României,
Înalte autorităţi de stat,
Înaltpreasfinţiţi şi Preasfinţiţi Părinti,
Onorată asistenţă,

Primim astăzi acest Ordin ca semn de apreciere nu doar a activităţilor noastre ca Patriarh, ci ca o onoare pentru întreaga Biserică Ortodoxă Română şi aceasta mai ales în anul dedicat de Sfântul Sinod pastoraţiei românilor din afara României.

Avem cea mai mare diasporă română din istoria poporului român care este o şansă, dar şi o provocare.

De aceea, am făcut eforturi, împreună cu autorităţile de stat, ca să ţinem în comuniune românească pe aceşti fii şi fiice ale patriei noastre care, din varii motive, lucrează sau studiază în afara hotarelor ţării noastre.

Vă mulţumim pentru aprecierile pe care le-aţi făcut la adresa Bisericii noastre şi, într-adevăr, aşa cum prevede Legea cultelor, cultele în România sunt parteneri sociali ai statului român şi noi considerăm că libertatea pe care o avem la nivelul manifestării credinţei noastre religioase este o libertate pentru cooperare, pentru coresponsabilitate şi, aşa cum frumos aţi spus, pentru armonie şi pace între toţi cetăţenii României şi între românii de pretutindeni.

Vă mulţumim şi vă dorim şi noi, la rândul nostru, ani mulţi cu sănătate şi cu ajutor de la Dumnezeu în activitatea pe care o desfăşuraţi.

Foto credit: Administraţia Prezidenţială

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente