La prima întâlnire din 2020 a tinerilor din Târgu Mureș s-a vorbit despre rolul familiei

Tinerii ortodocși din Târgu-Mureș, elevi în școlile din municipiu, s-au reunit miercuri pentru prima dată în 2020, informează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

Sub genericul „Familia tradițională – iubire și onoare”, întâlnirea a avut loc la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” și a fost organizată de Grupul de Inițiativă pentru Tineret al Protopopiatului Ortodox Român Târgu-Mureș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Părintele Călin Budai, slujitor la Biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică din Târgu-Mureș, este cel care le-a vorbit tinerilor despre rolul familiei în societatea românească.

„Fără familiile strămoșilor noștri, cu siguranță noi nu am mai fi existat ca națiune pe acest pământ”, a spus Părintele Budai.

Astfel de activităţi vor continua pe parcursul acestui an cu scopul sprijinirii tinerilor în descoperirea valorilor familiei, dar şi întemeierea familiilor după criterii creștine autentice românești.

Întâlnirea a fost organizată în contextul Anului 2020 care este „Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români” în Patriarhia Română.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente