La Poarta Albă, „jertfa înaintașilor s-a unit cu jertfa lui Hristos” în Duminica Sfinților Români

Mănăstirea Tuturor Sfinților Români din apropierea localității Galeșu, comuna Poarta Albă, județul Constanța și-a serbat duminică hramul.

Evenimentul este însoțit anual de comemorarea martirilor care și-au pierdut viața în perioada 1949-1953 în lagărul de muncă de la Poarta Albă, la construirea Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Cu această ocazie, Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a oficiat o slujbă de pomenire la Monumentul Memorial Poarta Albă, apoi a condus procesiunea „Calea Mărturisitorilor Români” până la Mănăstirea Galeșu și a liturghisit în altarul de vară al așezământului.

Image may contain: one or more people, people on stage, crowd, sky and outdoor
©Vali Vădănoiu

„Noi nădăjduim că acești martiri sunt cu adevărat floarea jertfei noastre românești pentru Biserică, pentru credință, pentru neam”, a declarat ierarhul pentru Trinitas TV.

La eveniment au participat și membri ai Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, filiala Constanța.

Image may contain: 9 people, people standing, child and outdoor
©Vali Vădănoiu

„Am început ziua de astăzi cu un parastas la crucea pe care veteranii au pus-o și am continuat pe jos această procesiune, oprind la încă două cruci”, a relatat părintele arhiepiscop.

„Sfânta Liturghie unde au participat mulți creștini s-a încununat cu bucuria că jertfa înaintașilor noștri s-a unit cu jertfa lui Hristos”, a spus IPS Teodosie.

Image may contain: 11 people, crowd
©Vali Vădănoiu

Mănăstirea Tuturor Sfinților Români din Galeșu îl are ca ocrotitor și pe Sfântul Iustin Martirul și Filosoful. Așezământul monahal situat pe malul drept al Canalului Dunăre-Marea Neagră a fost ctitorit în 2012 de cunoscutul duhovnic Arhim. Iustin Pârvu.

Slujbă în timpul procesiunii către mănăstirea “Tuturor sfinților români” de la Poarta Albă – Galeșu

Publicată de Arhiepiscopia Tomisului pe Duminică, 21 iunie 2020

Foto credit: Vali Vădănoiu


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente