La Ploiesti, parohia ‘Intampinarea Domnului’ isi serbeaza hramul

Parohia ‘Intampinarea Domnului’ din municipiul Ploiesti se afla astazi in sarbatoare. Parohia a fost infiintata in urma cu cativa ani, in anul 2004 fiind pusa piatra de temelie a bisericii de zid care se afla in constructie, dupa cum ne-a spus parintele paroh Constantin Dogarel: ‘Noi suntem la inceput de drum. Suntem o parohie nou infiintata. Am pus piatra de temelie a noii biserici pe data de 28 martie 2004, la inceput avand doar pamantul. Cu ajutorul lui Dumnezeu si al enoriasilor nostri am reusit sa ridicam aici un paraclis si sa-l dotam cu tot ceea ce este necesar pentru desfasurarea slujbelor religioase, sa turnam fundatia si pardoseala noii biserici pe care noi o dorim monumentala, asa incat sa fie incapatoare pentru credinciosii nostri. Din pacate, lucrarile nu pot inainta in ritmul pe care noi ni l-am fi dorit, din cauza resurselor financiare reduse’.

De asemenea, parintele Constantin Dogarel ne-a mentionat si doua proiecte care urmeaza a fi puse in practica la parohia ‘Intampinarea Domnului’ din Ploiesti: ‘Avem in plan sa ridicam langa biserica o cantina sociala, o casa praznicala si un cabinet medical, in asa fel incat sa putem fi de folos si oamenilor napastuiti ai urbei noastre, care vin cu toata nadejdea nu numai catre rugaciune, ci si catre Sfanta Biserica, punandu-si nadejdea in activitatea sociala si in implicarea concreta a preotului in viata credinciosilor’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…