La Păușești-Măglași a fost inaugurată Biblioteca Antim Petrescu

După Sfânta Liturghie oficiată în biserica Parohiei din Păușești-Măglași, Arhiepiscopul Varsanufie a inaugurat Biblioteca din localitate care a primit numele Episcopului Antim Petrescu, fiu al satului.

Evenimentul a avut loc în contextul împlinirii a 100 de ani de la trecerea în veșnicie a Episcopului Antim Petrescu, informează Eparhia Râmnicului.

Arhiepiscopul Varsanufie a reliefat viața ierarhului, afirmând că „s-a distins ca fiind un mare intelectual, cunoscător al limbii germane”, din care a tradus mai multe lucrări.

„Zelul său misionar a fost imprimat în cele câteva scrieri pe care le-a tipărit. Anul acesta este un prilej nu numai de a ne aduce aminte de el, ci și de a-l pomeni în rugăciuni, așa cum este pomenit întotdeauna la Catedrala Arhiepiscopală”, a spus Arhiepiscopul Varsanufie.

Episcopul Antim, cu numele de botez Alexandru, s-a născut în decembrie 1875, în satul Păușești-Măglași, într-o familie de părinți binecredincioși.

La 3 iulie 1918 a fost numit episcop de Râmnic, unde a slujit oficial până la 6 noiembrie 1918. S-a îngrijit în continuare de nevoile episcopiei, până la 6 septembrie 1919, când, la numai 44 de ani, a trecut la cele veșnice, a adăugat actualul conducător al Eparhiei Râmnicului.

Evenimentele comemorative continuă luni în sala Emaus  a Casei Sfântul Calinic, aflată în incinta Centrului Eparhial, cu lucrările Simpozionului „Centenar Antim Petrescu al Râmnicului”.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente