La Patriarhie a fost prezentată „Lucrarea Bisericii în societate în anul 2022”, volum semnat de Patriarhul României

Volumul „Lucrarea Bisericii în societate în anul 2022. Rugăciunea – Izvor de lumină pentru viața și misiunea Bisericii” a fost prezentat duminică în Catedrala Patriarhală de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul.

Lucrarea semnată de Patriarhul Daniel a apărut la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

„Volumul îngrijit de părintele arhimandrit Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, și de părintele consilier patriarhal Ion Dragomir, conține 764 de pagini, fiind inserate în text și o mulțime de fotografii legate de evenimentele la care se referă mesajele, comunicările și cuvântările Preafericitului Părinte Patriarh Daniel”.

„Această carte prezintă activitatea Bisericii noastre desfășurate în anul precedent, reprezentând totodată și o lectură duhovnicească întrucât este cunoscută grija Părintelui Patriarh pentru cuvântul rostit sau scris, fiecare text fiind alcătuit cu foarte multă grijă și abordând o diversitate excepțională de probleme tratate în profunzimea lor, într-o formă literară atrăgătoare, de înaltă calitate”, a subliniat PS Varlaam în prezentarea sa sintetică.

La rândul său, Patriarhul României a mulţumit pentru prezentare, precum şi tuturor care au contribuit la desfăşurarea proiectelor Bisericii în anul 2022.

„Vă mulţumim pentru prezentarea acestei cărţi care a devenit oglinda unora din lucrările care s-au desfăşurat în anul precedent şi a tot crescut în număr de pagini. Volumul se găseşte la librăriile noastre bisericeşti”.

„Este o osteneală a întregului Sfânt Sinod, a Administraţiei Patriarhale şi Eparhiale, pentru că întotdeauna lucrările trainice şi lucrările bogate se împlinesc în echipă, comuniune, cooperare şi coresponsabilitate”, a menţionat Preafericirea Sa.

Cartea ilustrează, prin imagini și cuvinte, rodnica lucrare misionară desfășurată de Biserică și de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în anul 2022, declarat de Sfântul Sinod drept „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca-Emanuela Ene

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente