La Parohia Tabacu a fost oficiată slujba Privegherii în cinstea Sfintei Matrona

Sărbătoarea Sfintei Matrona a început încă de marţi seară la Biserica Tabacu din Capitală. Părintele paroh Eugen Rogoti a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia începând cu ora 18:00. 

Miercuri, 2 mai, în ziua de cinstire a sfintei, Sfânta Liturghie va fi oficiată începând cu ora 07:00 pentru a oferi posibilitatea credincioşilor care participă la slujbă să ajungă la serviciu.

Slujba va fi oficiată în limba română şi în limba rusă.

Prima sărbătoare a sfintei după înscrierea în calendarul BOR

Aceasta este prima prăznuire a sfintei după hotărârea Sfântului Sinod din 15 februarie 2018 de a o înscrie în calendarul Bisericii Ortodoxe Române.

Sfânta Matrona

Vieţu­ind aproape trei decenii în capi­tala Rusiei, Sfânta Matrona a fost o mare ru­gătoare ce a în­tors pe calea mântuirii mulţime de oameni.

Sfântul Ioan de Kronstandt a numit-o, pe când aceasta avea 14 ani, „al optulea stâlp al Rusiei”, cuvinte prin care o arăta ca una dintre puţinii rugători pentru patria care avea să fie cuprinsă de persecuţia ateistă bolşevică.

În data de 2 mai 1952 s-a mutat în lăcaşurile cele de sus, iar la 8 martie 1998, moaştele sale au fost descoperite nestri­cate. Acestea au fost aşezate în mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Moscova.

Foto credit: Aurelian-Nicolae Iftimiu

Comentarii Facebook


Știri recente