La Paris a avut loc o întâlnire pentru pregătirea unei expoziţii despre Sfânta Maria Skobțova

La Paris a avut loc vineri o întâlnire între un grup de persoane care va stabili detaliile organizării unei expoziţii în oraşul italian Rimini al cărei subiect central va fi Sfânta Maria Skobțova.

Grupul de persoane implicat în organizarea expoziţiei a fost creat de Asociaţia franţuzească ACER-MJO care a primit o invitaţie în acest sens, informează orthodoxie.com.

Expoziţia va fi prezentată în luna august a acestui an şi, la propunerea filosofului ucrainean Alexander Philonenko, va fi inclusă în programul Festivalului cultural organizat anual în Rimini.

Festivalul de la Rimini va aniversa anul acesta cea de-a 40-a ediţie, fiind unul dintre cele mai mari evenimente culturale din Europa.

Expoziția despre Sfânta Maria Skobțova nu se va limita la o prezentare biografică și istorică, ci va încerca să determine în ce mod mărturiile și lucrările sfintei sunt atât de importante, mai ales în această perioadă de criză pe care o întâlnim în prezent.

Cei interesaţi sunt invitaţi să se alăture grupului de la Paris care va mai avea câteva întâlniri până la finalul lunii aprilie.

Organizatorii expoziţiei menţionează că primul pas în acest proiect îl constituie oferirea de răspunsuri personale la următoarele întrebări: De ce vorbim astăzi despre Maica Maria Skobțova? Experiența ei ne poate transmite ceva anume pentru prezent? Cum să vorbim despre ea oamenilor care nu o cunosc? Care sunt imaginile, anecdotele, citatele de la Maica Maria Skobțov care ne inspiră?.

Pentru Biserica Ortodoxă, în general, și pentru comunitatea rusă din Paris, în particular, Sfânta Maria Skobțova este o eroină. Ea a și fost canonizată în anul 2004 de Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului.

Mai multe detalii despre viaţa sfintei aici .

Foto credit: orthodoxie.com

Comentarii Facebook


Știri recente