La Oslo a fost vernisată o Expoziție de artă românească

La Galeria de artă a Ministerului Culturii din Oslo a fost vernisată aseară o expoziție de artă tradițională românească. Au fost expuse obiecte din lemn, obiecte de uz casnic și de artizanat, vase din ceramică și costume populare tradiționale românești. Manifestarea a avut drept scop valorificarea și promovarea culturii noastre tradiționale. La eveniment au participat reprezentanți ai ambasadei României în Regatul Norvegiei, autorități locale precum și Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa ținut o alocuțiune, în care a subliniat că aceste manifestări au menirea de a ne face cunoscuți lumii, dar și aceea de a ne regăsi identitatea în spațiul cultural european.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Marius Alin Țeican, parohul Bisericii „Învierea Domnului” din Oslo: „Preasfințitul Episcop Macarie, Episcopul Europei de Nord a transmis cu această ocazie binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a rostit o alocuțiune. Preasfinția sa s-a referit la faptul că poporul român a cărui unitate națională poartă în sine pecetea creștin-ortodoxă a transpus în cultura populară toată credința și trăirea sa. Preasfințitul Episcop Macarie s-a referit și la unitatea românilor care stă sub semnul unității credinței și al diversității regionale. Ea se regăsește într-o bogăție de expresii în toate zonele locuite de români. La final, Preasfințitul Macarie s-a referit la faptul că astfel de expoziții, cum este și cea de la Oslo, au menirea nu doar de a ne prezenta pe noi celor care ne cunosc prea puțin, ci și de a ne regăsi pe noi înșine în matca noastră identitară europeană”.

Comentarii Facebook


Știri recente