La Nürnberg a fost vernisată expoziția „Biserica și Neamul – Către Marea Unire”

La Centrul Mitropolitan din Nürnberg a avut loc vineri, 27 aprilie 2018, vernisajul expoziției de fotografie Biserica și Neamul – Către Marea Unire.

Deschiderea expoziției a avut loc în cadrul unei conferințe prezentate de pr. Ioan Popoiu, consilier cultural al eparhiei, informează site-ul oficial al Mitropoliei Germaniei.

Cu binecuvântarea IPS Serafim, expoziția a fost organizată de slujitorii Centrului Eparhial în vederea marcării festive a Anului Omagial 2018.

Colecția de fotografii, dedicată aniversării Centenarului Marii Uniri de la 1918, va fi expusă pe tot parcursul anului 2018 în sala de festivități a complexului eparhial.

De asemenea, expoziția va fi vernisată în mai multe parohii ale Arhiepiscopiei potrivit unui program care urmează să fie stabilit în viitorul apropiat.

Conținutul expoziției fotografice

Fotografiile, hărțile și elementele heraldice însoțite de explicații au fost grupate pe 18 panouri tematice, reprezentând grafic drumul comun al Bisericii și Neamului Românesc de la începuturi și până în zilele noastre.

Biserica a participat la toate momentele cheie ale istoriei neamului pornind de la formarea statelor medievale românești și mergând până la întărirea identității naționale atât în Țara Românească și Moldova, cât și dincolo de Carpați.

Foto credit: Mitropolia Germaniei

 

Comentarii Facebook


Știri recente