La moment aniversar, Patriarhul Daniel mulțumește colaboratorilor: Este mare nevoie să ne inspirăm unii de la alții

La momentul aniversar organizat vineri în Palatul Patriarhiei au fost transmise diverse mesaje de felicitare primite de Patriarhul României cu ocazia aniversării zilei de naștere, vineri, 22 iulie.

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul a dat citire mesajelor oficiale.

Mesaje de felicitare

Seria a început cu mesajul transmis de Președintele Camerei Deputaților. Marcel Ciolacu i-a urat Patriarhului ca „Harul și inspirația în păstorirea credincioșilor întru menținerea identității, unității și valorilor morale ale poporului român să vă călăuzească în toate zilele vieții, precum și mulțumirea sufletească la înfăptuirea sfintei misiuni pe care o desfășurați”.

Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, și-a exprimat, pe lângă doririle de bine, convingerea că Părintele Patriarh va duce mai departe „lucrarea spirituală extrem de importantă asumată de către Biserica Ortodoxă Română de a fi un factor de echilibru și unitate pentru societatea românească în aceste vremuri tulburi”.

Un alt mesaj prezentat a fost cel transmis de Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe: „Vă felicit pentru activitatea pastorală, misionară și filantropică pe care v-o asumați în slujba tuturor cetățenilor români, a comunităților din țară și din afara granițelor. Vă asigur, Preafericite Părinte, de întreaga prețuire pentru rolul pe care Biserica îl are în păstrarea și îmbogățirea identității naționale, a valorilor morale și solidarității în cadrul comunităților de români, oriunde s-ar afla aceștia”.

Ministrul Apărării Naționale a transmis Patriarhului României „toate gândurile mele bune, însoțite de urări de sănătate, prosperitate și succes”.

„Anii ce vin să vă aducă realizările pe care le doriți, iar timpul ce se așază înainte să deschidă oportunitatea unor inițiative și proiecte semnificative spre zidirea sufletească în societatea românească”, a urat și Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

Au mai fost citite mesajele de felicitare transmise de Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Mihai Busuioc, președintele Curții de Conturi a României, Marian Preda, Rectorul Universității din București, Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român.

Patriarhul Daniel a mulțumit tuturor pentru urări și a adăugat că a fost felicitat și de Președintele României, Klaus Iohannis, telefonic, vineri dimineață.

„Suntem într-o atmosferă de căldură fizică, dar și sufletească. Este temperatură mai ridicată afară, însă ceea ce contează în primul rând este acest sentiment de comuniune între instituții diferite care slujesc același popor”, a subliniat Patriarhul Daniel.

Este mare nevoie să ne inspirăm unii de la alții

„În mod deosebit vă mulțumim pentru încurajare. Aceste mesaje sunt pentru noi, ca și pentru fiecare om responsabil de activitatea unei instituții, de încurajare, pentru că se constată din ce în ce mai mult că nimeni nu poate singur rezolva multitudinea problemelor actuale”.

„Este nevoie de consultare, comunicare și cooperare. Este mare nevoie să ne inspirăm unii de la alții, să ne sfătuim și să ne încurajăm. De aceea, noi avem, potrivit tradiției, câte două întruniri obligatorii pe săptămână, una a Permanenței Consiliului Național Bisericesc și alta a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor”.

„Asemenea ministerelor, sectoarele sau departamentele noastre de activitate necesită o consfătuire aproape permanentă”, a detaliat Preafericirea Sa.

„Vă dorim tuturor multă sănătate, ajutor de la Dumnezeu și cu profundă recunoștință vă mulțumim pentru participare și pentru conlucrare, susținere și încurajare”.

Vezi mai multe imagini în galeria foto de la eveniment.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente