La Mănăstirea Văratec a avut loc o conferință la împlinirea a 10 ani de la canonizarea Sfântului Cuvios Iosif

Preoții, monahiile și surorile Mănăstirii Văratec au participat duminică, 10 iunie 2018, la o conferință duhovnicească cu tema împlinirii a zece ani de la canonizarea Sfântului Cuvios Iosif.

Conferința „Împlinirea a zece ani de la canonizarea și trecerea în rândul sfinților a Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec” a fost prezidată de stavrofora Iosefina Giosanu, stareța mănăstirii, informează site-ul doxologia.ro

În cadrul conferinței, monahia Elefteria Balcoși a susținut un referat intitulat „Mărturii ale iubitorilor de trăire duhovnicească, despre Sfântul Cuvios Iosif de la Văratec”.

Monahia a spus că își reamintește cu bucurie momentul descoperirii sfintelor moaște când, „la data de 12 august 2013, în pronaosul Bisericii Adormirea Maicii Domnului, a fost dezgropat sicriul cu osemintele Sfântului Cuvios Iosif”.

Maica a relatat că alături de sfintele moaște s-au mai găsit: „o cărămidă cu inscripție, un stâlp și un căprior înflorat din lemn, aflate sub pardoseală”, care ulterior „au fost depozitate într-un loc special, pentru a putea fi puse în valoare”.

Tot în cadrul evenimentului au mai fost evocate și alte mărturii trăite de părinții duhovnici și maicile din mănăstirea nemțeană în timpul descoperirii sfintelor moaște.

La final, maica stareță Iosefina Giosanu a îndemnat soborul mănăstirii să urmeze pilda de viață monahală și duhovnicească a Sfântului Iosif.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente