La Mănăstirea Stânișoara a fost adusă o copie a icoanei Maicii Domnului „Axion Estin”

În Duminica Ortodoxiei, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Stânișoara.

După slujba din 5 martie 2017 a fost purtată în procesiune și așezată spre închinare o copie a Icoanei Maicii Domnului Axion Estin de la Mănăstirea Protaton din Sfântul Munte Athos.

La eveniment au fost prezenți stareți și starețe din Eparhie și numeroși pelerini, informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

În cuvântul rostit, ierarhul a amintit că în Duminica Ortodoxiei, este serbat triumful pe care creștinii l-au avut, după un secol de lupte, prin restabilirea cultului sfintelor icoane.

În acele vremuri tulburi, a continuat Înaltpreasfinția Sa, pentru a nu fi distruse, unele dintre icoane au fost așezate în Sfântul Munte Athos, unde s-au arătat a fi făcătoare de minuni. Din mila lui Dumnezeu, mai multe mănăstiri din Arhiepiscopia Râmnicului au icoane vechi, făcătoare de minuni.

La final, IPS Varsanufie a precizat că prin așezarea ei în această Mănăstire, Icoana Maicii Domnului Axion Estin devine ocrotitoarea mănăstirilor din Muntele Cozia.

Comentarii Facebook


Știri recente