La Mănăstirea Partoș, duminical, evenimente duhovnicești „pe cărarea spre Înviere” (Program)

Mănăstirea Partoș organizează în fiecare duminică, din perioada 27 februarie – 10 aprilie, mai multe evenimente duhovnicești și de pregătire pentru Praznicul Învierii Domnului. Programul intitulat „Pe cărarea spre Înviere” propune o serie de conferințe asupra temelor principale ale Postului Mare precum și diferite activități culturale.

În total vor avea loc cinci astfel de conferințe, la care vor participa diferiți profesori de la Facultățile de Teologie din Cluj-Napoca, Arad și Timișoara.

Programul este organizat de Mănăstirea Partoș prin Arhim. Simeon Stana, starețul așezământului monahal, și Călin Petcana, coordonator cultural al Asociației Semper Agape.

Evenimentele au debutat duminică, 27 februarie, printr-o activitate cultural-folclorică a Asociației Pro Datina, la finalul căreia copiii din Partoș au organizat un târg de mărțișor.

Prima conferință din cadrul programului va avea loc în data de 6 martie. Intitulată „Istorisiri despre viețile monahilor din Egipt”, conferința va fi susținută de conf. Daniel Lemeni, de la Facultatea de Teologie din Timișoara.

Programul evenimentelor organizate la Mănăstirea Partoș în perioada Postului Mare – Foto credit: Mitropolia Banatului

Foto credit: Mănăstirea Partoș / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente