La „Mănăstirea Eroilor” copiii și-au exprimat prin cânt dragostea de țară (VIDEO)

De Ziua Națională a României, un grup de copii din județul Bacău a susținut un recital de cântece patriotice la Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci” din comuna nemțeană Brusturi, cunoscută și sub numele de „Mănăstirea Eroilor”.

Concertul a avut loc în fața monumentului din incinta mănăstirii, imediat după slujba de pomenire oficiată pentru eroii neamului de părintele stareț, protosinghelul Siluan Antoci.

Oaspeții Mănăstirii Brusturi sunt elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din comuna băcăuană Pâncești și au fost coordonați în această inițiativă de preotul Marian Gabriel Radu, paroh în satul Fulgeriș din aceeași comună.

Printre invitații la eveniment s-a numărat și Dumitru Florea, președintele Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități – filiala Suceava.

Manifestarea s-a încheiat cu o meditație a părintelui Siluan Antoci pe marginea întrebării „Ce înseamnă să fii român?”.

Părintele stareț a subliniat că român înseamnă să fii „înfrățit cu dorul”, să fii „om de omenie”, să te jertfești pentru cel de lângă tine, să iubești patria care te-a născut, dar și Biserica, care este „Maica neamului românesc”.

Aşezământul monastic poartă numele şi de „Mănăstirea Eroilor”, deoarece este construită în memoria celor peste 14.000 de soldați români, ruşi şi germani căzuţi într-o ambuscadă în pădurile din apropiere, în Al Doilea Război Mondial.

Foto credit: Pr. Radu Marian Gabriel

Comentarii Facebook


Știri recente