La întâlnirea OTS dedicată Pr. Arsenie Boca va participa Mitropolitul Ardealului

Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS) dedică seara zilei de joi, 12 martie 2020, Părintelui Arsenie Boca. La eveniment este anunțată prezența Mitropolitului Laurențiu al Ardealului care le va vorbi tinerilor sibieni despre acest „chip autentic al Ortodoxiei românești”.

Tinerii sibieni vor viziona filmul documentar „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, iar apoi vor detalia aspecte din biografia preotului cu ajutorul Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu.

Proiecția de film și conferința vor avea loc în Aula Magna a Facultății de Medicină din Sibiu joi, 12 martie, începând cu ora 18:00, informează OTS printr-un comunicat remis Basilica.ro.

Afișul evenimentului.

La finalul lunii octombrie, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române întrunit la București a luat act de propunerea Mitropoliei Ardealului de canonizare a părintelui Arsenie Boca.

Propunerea a fost transmisă mai departe Subcomisiei sinodale pentru canonizarea sfinților români.

Această comisie va invita specialiști din diferite domenii de competență să redacteze referate privind canonizarea părintelui Arsenie Boca din perspectiva expertizei lor teologice, de pictură bisericească și de disciplină monahală.

De asemenea, vor fi evaluate și referate ale cercetătorilor istorici permanenți desemnați de mitropolii să cerceteze documentele CNSAS pentru a prezenta activitatea părintelui Arsenie Boca în perioada 1945-1989.

Să evităm idealizarea excesivă sau denigrarea

Până la luarea unei decizii finale, Sfântul Sinod a recomandat clericilor și credincioșilor – indiferent dacă susțin canonizarea sau se opun acesteia – să aștepte cu rugăciune și răbdare rezultatul final al subcomisiei sinodale, evitând atât idealizarea excesivă a persoanei părintelui Arsenie Boca, cât și denigrarea lui.

Sinodalii au explicat că procesul de canonizare este unul anevoios, nu se face în pripă sau sub emoții de moment, mai ales când este vorba despre persoane trecute de curând la Domnul, iar mărturiile prezente despre acestea sunt contradictorii.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente