La inițiativa Protopopiatului Sebeș, peste 40 de persoane au donat sânge

Peste 40 de preoți și credincioși din Protopopiatul Sebeș au donat sânge joi, 4 august, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia.

Acțiunea inițiată de Preotul Ionel Arsu, Protoiereul Protopopiatului Sebeș, a venit ca răspuns la apelul Centrului de Transfuzie Sanguină, notează Arhiepiscopia Alba Iuliei.

De asemenea, donarea de sânge este un act de filantropie, încurajat în posturile de peste an.

„A devenit deja o tradiție ca în Postul Sfintelor Paști, al Adormirii Maicii Domnului și al Nașterii Mântuitorului să venim în întâmpinarea celor care au nevoie de sânge”, a declarat Protoiereul de Sebeș care a însoțit grupul de donatori.

La finalul donării, Preotul Ionel Arsu i-a rugat pe cei prezenți să se alăture de fiecare dată campaniilor de doare de sânge desfășurate în Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.


Prin Campania Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viață!”, aproximativ 20 de tone de sânge au fost donate, din 2013 până în prezent. Numai în anul 2021, Biserica Ortodoxă Română a mobilizat aproape zece mii de donatori, și au fost colectați astfel 4.271 litri de sânge.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente