La iniţiativa Patriarhului, aproape 11.000 elevi din Arh. Bucureştilor au primit la începutul acestui an şcolar sprijin pentru studii

La iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, parohiile din Arhiepiscopia Bucureştilor au oferit sprijin la începutul acestui an şcolar unui număr de 10.908 elevi pentru urmarea studiilor.  

Elevii proveniţi din familii dezavantajate social au primit rechizite și uniforme școlare, manuale, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, în baza parteneriatului încheiat între parohii şi unitățile de învățământ.

Suma totală a darurilor oferite copiilor cu risc de abandon şcolar, prin intermediul a 578 de parohii (mun. București, jud. Ilfov și Prahova), s-a ridicat la valoarea de 690.984 lei.

Proiectul se desfăşoară anual în luna septembrie şi are ca scop încurajarea tinerilor în continuarea studiilor.

Biserica Ortodoxă Română desfăşoară constant astfel de programe pentru prevenirea abandonului școlar, dintre acestea cel mai cunoscut fiind Proiectul Alege Școala!, inițiat în anul 2009 și implementat la nivel național în anul 2010, derulat de Patriarhia Română în parteneriat cu World Vision Romania.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

O stradă din Arad a primit numele Reginei-Mamă Elena

Strada pe care se află intrarea principală în Domeniul Regal Săvârşin din Arad, a fost denumită „Regina-Mamă Elena”. Evenimentul se înscrie în manifestările dedicate repatrierii și reînhumării osemintelor reginei la Curtea de Argeş Autorităţile au…