La începutul anului universitar Mitropolitul Banatului a sfințit capela Facultății de Teologie din Timișoara

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a sfințit luni capela Facultății de Teologie din Timișoara.

Slujba de sfințire a avut loc la deschiderea anului universitar. Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul de studenți al facultății.

Capela a fost dotată cu veșminte și obiecte de cult necesare slujirii. Amenajarea lăcașul de cult s-a făcut prin contribuția cadrelor didactice ale facultății de teologie, a studenților și a unor sponsori din eparhie, informează Mitropolia Banatului pe site-ul oficial.

Mitropolitul Ioan le-a vorbit studenților și a insistat asupra misiunii lor de a aprofunda studiul limbilor clasice, precum și studiul limbii ebraice, pentru o înțelegerea corectă și autentică a Sfintei Scripturi.

Ierarhul a dăruit Facultății de Teologie o serie de dicționare care să simplifice studiul Sfintei Scripturi, și mai multe volume din opera teologică a profesorului Georges Florovsky.

Studenții din anul întâi și conducerea facultății s-au întâlnit la finalul slujbei. La întâlnire a participat și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

La festivitatea de deschidere a anului universitar au fost prezenți și reprezentați ai Universității de Vest din Timișoara.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…