La început de an şcolar, Patriarhia Română a acordat sprijin financiar şcolii Sfânta Maria din Bucureşti

Deschidere an şcolar Scoala Sf. maria bucureşti (3)

12 preşcolari din cadrul instituţiei de învăţământ dedicată copiilor cu deficienţe de auz Sfânta Maria din Bucureşti se vor bucura începând de astăzi, 11 septembrie 2017, de paturi noi. Singura şcoală de acest tip din Bucureşti a primit sprijin financiar din partea Patriarhiei Române în vederea achiziţionării acestui mobilier pentru elevii care învaţă în unitatea şcolară bucureşteană.

Începutul anului şcolar a coincis cu această acţiune filantropică a Patriarhiei noastre. Delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment a fost Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Domnia sa a transmis mesajul Patriarhului României adresat elevilor cu acest prilej şi a evidenţiat activitatea deosebită a instituţiei de învăţământ care se îngrijeşte de 158 de copii cu deficienţe de auz, 92 dintre ei fiind veniți din întreaga țară.

În cadrul şcolii activează 32 profesori foarte dedicaţi şi devotaţi acestor copii cu nevoi speciale. Este o şcoală care are şansa să fie condusă de o doamnă director (Florica Stoica – n.r.) foarte credincioasă care a făcut foarte multe lucruri frumoase pentru această instituţie de învăţământ şi pentru copiii care învaţă aici, a precizat domnul Vasile Bănescu.

În deschiderea evenimentului, părintele Gheorghe Dogaru a oficiat o slujbă de Te Deum şi au fost citite rugăciuni pentru elevii care astăzi păşesc în noul an şcolar.

Alături de părinţi şi elevi, la deschiderea oficială a noului an şcolar au fost prezenţi: deputatul Adriana Săftoiu şi Liana Mitran, reprezentantul Ministerului Educaţiei Naţionale.


Înfiinţată în anul 1919 prin Ordin Regal al Reginei Maria, Şcoala Gimnazială Specială pentru Deficienţi de Auz “Sfânta Maria” a functionat cu 21 de eleve începând din anul 1921. A fost prima școală din Bucureşti şi a doua din ţară, după cea de la Focşani.

Foto credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente