La Iași se va înființa un muzeu mitropolitan

La Iași se va organiza în perioada următoare Muzeul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan a binecuvântat astăzi, 18 iunie 2014, locul viitorului muzeu, în prezența oficialităților, a colaboratorilor Centrului eparhial și a celor implicați în proiect, informează TRINITAS TV. Muzeul va fi amenajat în spațiile de acces din subsolul Catedralei mitropolitane.

„Noi, avem aici slujbă în fiecare dimineață trei sau patru ore, în fiecare seară un ceas și jumătate, încât considerăm că slujbele de binecuvântare nu se fac doar o dată sau din când în când, ci au loc în fiecare zi ca Dumnezeu să o oblăduiască pe cei care sunt implicați și în mod special pe cei care ostenesc cu brațul lor la ridicarea acestui așezământ și înfrumusețarea întregului complex. Datoria celor care suntem astăzi, au fost ieri și suntem mâine aici, ca și slujitori ai Bisericii este aceea de a menține acest spațiu la nivelul sacralității lui prin rugăciune și la nivelul frumuseții lui exterioare prin menținerea stării clădirilor și a întregului ansamblu așa cum cu certitudine așteaptă conștiința poporului drept credincios din Moldova ca acest centru sacru să fie”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Teofan.

Muzeul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va fi parte a Ansamblului Mitropolitan din Iași care se află în curs de restaurare, lucrări începute acum 17 ani de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Comentarii Facebook


Știri recente