La Iași s-a constituit noua Adunare Eparhială

Ședința extraordinară de constituire a noii componențe a Adunării eparhiale a avut loc sâmbătă în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iași sub președinția Mitropolitului Teofan.

Adunarea eparhială este un organism deliberativ ce are drept competență discutarea și rezolvarea problemelor administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. 

Ședința s-a desfășurat după oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala veche „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, informează Doxologia.

În cadrul întâlnirii au fost confirmați membrii aleși ai Adunării eparhiale și s-au desemnat membrii Arhiepiscopiei Iașilor în Adunarea Națională Bisericească. Totodată au fost desemnați membrii Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Iașilor și ai Consistoriului eparhial și mitropolitan.

Mitropolitul Moldovei a spus că activitatea desfășurată de membrii Adunării Eparhiale în ultimii patru ani de mandat a stat „sub semnul continuității”.

„Ceea ce am moștenit, am păstrat și am încercat să ne încadrăm în linia care ne-a fost trasată de Biserică, într-un cuvânt, de Evanghelie”, a subliniat ierarhul.

Adunarea Eparhială

Membrii confirmați în cadrul ședinței extraordinare au primit noua funcție pentru o perioadă de patru ani, aceștia având dreptul să primească cel mult două mandate.

Adunarea eparhială este compusă din reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, cu o viață morală și religioasă demnă de un creștin.

Aceștia sunt împărțiti în cinci comisii de lucru: administrativ-bisericească, culturală și educațională, economică, bugetară și patrimonială, social-filantropică și organizatorică, juridică și de validare.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente