Noua Adunare Eparhială de la Iași. Mitropolitul Teofan le mulțumește celor ce au acceptat să facă parte din for

Ședinţa extraordinară de constituire a noii componenţe a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Iaşilor a avut loc marți, 31 mai, în Sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iaşi.

În cadrul ședinței au fost confirmați membrii aleşi ai Adunării Eparhiale şi s-au desemnat membrii Arhiepiscopiei Iaşilor în Adunarea Naţională Bisericească. Totodată au fost desemnaţi membrii Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor şi ai Consistoriului eparhial şi mitropolitan, informează Doxologia.

„Suntem la un nou început”, a spus Mitropolitul Teofan care a explicat apoi că după o rânduială foarte veche în Biserica noastră, reactualizată consistent în Transilvania în timpul Mitropolitului Andrei Șaguna, s-a structurat prezența în arealul bisericesc a unor entități formate din preoți și laici, care împreună cu ierarhii, cu viețuitorii din sfintele mănăstiri, cu preoții din parohii, cu ostenitorii în diferite entități din cadrul Patriarhiei Române să împlinească cele rânduite de Biserică împreună cu clericii.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

„Vă mulțumesc pentru faptul că ați acceptat să faceți parte din acest for al Bisericii – Adunarea Eparhială. Dintre dumneavoastră vom alege membri în Consiliul Eparhial și delegații eparhiei noastre în Adunarea Națională Bisericească. Ne vom întâlni în mod obișnuit o dată pe an în luna februarie pentru a primi și a ne spune cuvântul în legătură cu dările de seamă pentru cele întâmplate în eparhie în anul precedent și vom hotărî împreună câteva direcții pentru anul în curs”.

Membrii confirmaţi în cadrul şedinţei extraordinare au primit un mandat pentru o perioadă de patru ani, aceştia având dreptul să beneficieze de cel mult două mandate.

Adunarea Eparhială se compune din reprezentanţii aleşi ai clerului şi ai credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni. Aceştia sunt împărţiţi în cinci comisii de lucru: 1) administrativ-bisericească; 2) culturală şi educaţională; 3) economică, bugetară şi patrimonială; 4) social-filantropică şi organizatorică; 5) juridică şi de validare.

Foto credit: Doxologia / Flavius Popa

Comentarii Facebook


Știri recente